Преглед на печата в Добрич и Видин

Преглед на печата в Добрич и Видин | StandartNews.com

ВИДИН

Автомат откриха митничари, съобщава вестник "Видин". Оръжието "Калашников" било скрито зад арматурното табло на автомобил, с който двама българи напускали страната.

Защо кардиологичната болница във Видин не лекува пациенти е второто заглавие от броя днес. След конфликт с МБАЛ "Света Петка" става ясно, че новата болница няма лиценз. Екипът й, част който е и доц. Сотир Марчев, директор на Българския кардиологичен институт, обвинил директора на държавната болница и депутатите от ГЕРБ, които работели срещу нея. На среща с граждани дошъл лекар от Варна, който трябвало да убеди видинчани, че две болници не могат да си пречат една на друга. Във Варна имало няколко, но нито една не пречи на другата.

Интервюто в броя е с Пенка Милушева, координатор на програмата "Достъп до информация". Озаглавено е "Няма да спрем да искаме отговори". Според нея журналистиката се измества от режисирани пиар акции.

В броя етнографката Маргарита Николова представя деня на пролетното равноденствие 22 март, наричан Великият ден. С равноденствието е свързан и празникът Благовещение.

В памет на Лайош Кошут Видин посетил посланикът на Унгария Андраш Клейн и положил цветя пред паметната плоча на героя заедно с кмета на Видин Герго Гергов; гости от 5 държави посрещнали ученици и учители от природо-математическата гимназия във Видин – работят по общ проект; 41 искания за използване на СРС-та е имало миналата година във Видин; роми от Дунавци се жалват в комисията по дискриминация за това, че електромерите им са вдигнати на 5 м височина, а на останалите граждани – на 1,5 м, съобщава още вестник "Видин".

ДОБРИЧ

Добричките всекидневници днес от челните си места отразяват опознавателната визита в Добрич на турския консул, назначен в Бургас, като информират, че дипломатът се е срещнал с областния управител Недко Марчев и кметът на Добрич Детелина Николова.

От челно място още вестниците отразяват и идването в родния й град на поетесата Камелия Кондова, която представи най-новата си стихосбирка "Бай Георги има тъжни рамене".

На първата страница на в. "Нова добруджанска трибуна" място намира и една новина от вчерашния ден - това, че ДКЕВР е започнала процедура по отнемането на лицензите на трите енергоразпределителни дружества.

По традиция днес в броя си всекидневникът отделя и една страница за детско творчество, на която представя стихове и рисунки на възпитаници на добрички училища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай