Пожар изпепели завода за електроника край Несебър

Пожар изпепели завода за електроника край Несебър | StandartNews.com

Бургас. Голям пожар избухна в бившия завод за електроника край Несебър и го изпепели до основи. Огънят е пламнал малко след 19 часа във вторник и за броени минути е обхванал всички халета и цехове. По време на инцидента в завода е имало двама охранители, които са подали сигнал за пожара. Веднага към мястото са изпратени пет пожарни коли с над 20 огнеборци, които са започнали да гасят от всички страни. Пожарникарите са се борили повече от 5 часа, докато овледеят огнената стихия.

Според очевидци е имало реална опасност пожарът да се прехвърли и към съседния аквапарк. За щастие обаче огнеборците са локализирали огнището и са предотвратили разрастването на пожара.

Целият район между Равда и Несебър, където се намира заводът, потъна в гъст задушлив дим. Според РИОСВ обаче извършените измервания не са показали отклонения от нормите на атмосферния въздух.

Заводът за електроника в момента е затворен и цеховете му не работят. Той е собственост на международна компания, представлявана от израелския бизнесмен Дотан Гилеад. До преди три години в един от цеховете са се произвеждали маркучи и системи за капково напояване. От доста време обаче производствената дейност е прекратена, а машините са били изнесени от собственика. В складовете са се съхранявали единствено 20 тона пластмасови гранули, които са унищожени от огъня.

Причините за пожара все още не са известни. Според разследващите няма никакви следи от умишлен палеж. Категорично е изключена и версията за късо съединение, тъй като електричеството към сградите е било прекъснато. Според полицаи не е изключено огънят да е пламнал от случайно изхвърлен незагасен фас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай