Пороите откъснаха планиско селце от света

Пороите откъснаха планиско селце от света | StandartNews.com

Стара Загора. Обилните валежи в последните дни и в Старозагорско са отнесли голяма част от моста на четвъртокласния път между Мъглиж и планинското селце Сливито. Пътят на практика е непроходим и опасен за преминаващите по него и трябва да бъде затворен. До селото ще може да се стига по обходен маршрут, но само с високопроходими автомобили. Това е съобщил с тревога кметът на Мъглижката община Господин Господинов на срещата си със старозагорския областен управиtел Георги Ранов.

В Сливито сега постоянно живеели само 14 души, останалите къщи, предимно вили, се обитават най-вече през почивните дни. След миналогодишните порои, когато пътят отново е бил затрупан от свлякла се скална маса, общината е подготвила спешно проект за ремонта му на стойност 190 000 лв. Той е бил представен на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, но досега нямало отговор на държавната институция. Областният управител Ранов се е ангажирал да съдейства за по-бързото предоставяне на държавни средства за ремонта на планинския път.

В много тежко състояние били и още няколко пътни отсечки в Мъглижката община - за с.Селце, Радунци-Борущица и Ягода-Ветрен. За тяхното възстановяване общинарите също щели да търсят финансова помощ от държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай