„Пирин пее” ще почете 1000 г. от битката на Самуил

„Пирин пее” ще почете 1000 г. от битката на Самуил | StandartNews.com

Благоевград. Първата работна среща на Оперативното бюро за организиране на поредното издание на Събора за народно творчество „Пирин пее" се проведе във вторник. Празникът на фолклора ще е на 2 и 3 август в местността Предел. Една от вечерите му ще бъде посветена на 1000–годишнината от битката на войските на цар Самуил с тези на византийския император Василий ­­­­II. Това обяви зам.-областният управител Костадин Дурчов, който е председател на Оперативното бюро.

Негови заместници по оперативната подготовка на XIV-то издание на „Пирин пее" са Дияна Атанасова – главен секретар на областната администрация, и Венцислав Гърменов – зам.-кмет на община Разлог. В подготовката и провеждането на събитието ще участват Регионалният исторически музей, РТВЦ-Благоевград, Радио Благоевград, Ансамбъл „Пирин", ОД на МВР, ЧЕЗ, ВиК, РЗИ, ОДБХ, Пътно управление.

На първото заседание бяха определени работни групи и отговорници за протокол и пресцентър, контрол и информация, обществен ред, водоснабдяване и електроснабдяване, организиране и контрол на временни търговски обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай