Омуртаг е в очакване на водата

Омуртаг е в очакване на водата | StandartNews.com

Омуртаг. Бедственото положение в Омуртаг заради безводието в града продължава, но се очаква тази вечер водата да бъде пусната за няколко часа, съобщи БНР.

Протестиращите жители на Омуртаг ще се срещнат с областния управител на Търговище, за да търсят начин за решаване на проблема.

Десетки граждани блокираха в четвъртък входа на общината, като забавиха служителите, които искаха да стигнат работните си места. Вече цяла седмица градът е в бедствено положение заради липсата на вода. Очаква се редовното водоснабдяване да бъде възстановено в събота.

Междувременно стана ясно, че новият водопровод от яз. "Ястребино" може да бъде готов до края на годината и водната криза да бъде преодоляна. МРР е готово да възложи обследване, проектиране и финансиране на водопровода.

Членовете на Кризисния щаб взеха решение да се изпрати писмо до Министерството на регионалното развитие с искане да се отпуснат 300 хиляди лева за спешен ремонт на участък от 500 метра от трасето на водопровода в района Кипилово – Кънино, съобщи областният управител Емел Расимова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай