Очакват се наводнения в Смолян и Рудозем

Очакват се наводнения в Смолян и Рудозем | StandartNews.com

Смолян. Предупреждение за наводнение има за Смолян от река Черна и в Рудозем, където има опасност от преливане на река Елховска.

Валежите в Смолянска област продължават.Там се наблюдава леко повишение на нивата на речните корита, но стойностите са далеч от критичните, съобщава БГНЕС.

Нивото на водата в град Рудозем се е покачило с двайсетина сантиметра. Според информацията, която имаме и ние като прогноза, около 20.00 часа се очаква най-обилен дъжд. Следим постоянно обстановката във всички населени места. Засега нямаме проблем някъде. Това заяви пред БНР кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

Засега не се предприемат превантивни мерки, освен че всички кметове са в готовност и наблюдават, изтъкна градоначалникът. "Преди време имахме комисия, направихме протоколи къде е необходимо аварийно почистване на речни корита и изземване на речни наноси. Представителите на "Басейнова дирекция" не позволиха да направим аварийно изземване на тези наноси и възнамерявам, ако в скоро време не получа разрешение от тях, в разрез с тяхната разпоредба да вкарам техника и да разбутаме наносите, защото при миналия дъжд тя, реката, преливаше над подпорните стени и ограничителите", каза още Пехливанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай