Община Петрич си връща кръчма с полиция

Община Петрич си връща кръчма с полиция | StandartNews.com

Община Петрич ще си върне принудително ресторант с помощта на полиция. Изземването ще стане на 6 април от 10,00 часа със съдействието на органите на реда. Става въпрос за култовата пивница „Плюк" в квартал „Виздол", която се стопанисва под наем от 6 юни 1995 година от ЕТ „Христоман – Д – Владимир Костуранов". Сградата, предназначена за търговия, е с площ от 67 квадратни метра. Заради неплатен и дължим наем е изпратено писмо до наемателя на 22 февруари тази година.

Собственикът е поканен доброволно да освободи имота, който е частна общинска собственост. Служители на кметството са посетили пивницата на 29 февруари, но се оказало, че наемателят няма готовност да освободи кръчмата. Затова общинският кмет Димитър Бръчков издаде заповед с нареждане да се изземе имота на улица „Мануш Георгиев" №22. Разпореждането може да се обжалва пред Административен съд – Благоевград, но това не спира изпълнението на заповедта.

Наскоро стана ясно, че община Петрич има да събира 8 милиона лева данъци и такси от неизрядни граждани и фирми. Други над 3 милиона лева вече са несъбираеми, тъй като е изтекъл давностният срок. „Приоритет за нас е да увеличим събираемостта, готови сме да ползваме и услугите на съдия-изпълнители, за да осигурим постъпления в общинската хазна", твърди кметът на община Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай