Няма затворени пътища в Кърджали заради дъждовете

Няма затворени пътища в Кърджали заради дъждовете | StandartNews.com

Кърджали. Контролирано се изпускат язовирите от каскада „Арда" - яз „Кърджали" и яз. „Студен кладенец" . Въпреки високия приток, котата на двата водоема е под преливния ръб. Няма затворени републикански и общински пътища в област Кърджали след проливните валежи. Поради пропадане на част от пътното платно на пътя Кърджали – Смолян в района на с. Бял извор движението се осъществява в едната лента, съобщават от Кризисния щаб.

Оттам уточняват, че отсечката Крумовград – Хасково в района на село Студен кладенец остава затворена заради пропадане. В отделни участъци са въведени ограничения за движение. Заради свличане на скална маса върху част от пътното платно на пътя Кърджали – с. Сипей, движението се осъществява също в едната лента. Поради свлачище в района на момчилградското село Прогрес е забранено движението на товарни автомобили с общо тегло над 5 тона, по пътя Момчилград – Подкова. Заради залят мост все още е непроходим пътят Китница – Русалско. Невъзможно е преминаването на МПС към джебелското село Софийци, където на 1 февруари придошлата река остави без връзка със света около 150 жители. Поради подкопани основи и компрометирани прагове е забранено движението на автомобили с общо тегло над 2,5 тона по мост на пътя с. Женда – с. Безводно в района на язовир „Боровица", Чернооченско. Пътят е единствен за яз. „Боровица" и с. Безводно. Поради свлачище на изхода на град Ардино е затворена едната лента за движение на път III-865 Ардино – Кърджали.

Количествата дъжд, отчетени през последната нощ, са от 13 л/кв.м в Крумовград до 60л/кв.м в Джебел. Без електрозахранване са село Три могили и няколко къщи в Петлино, община Кърджали, Малкоч, Самокитка, Чавка и Островец, община Кирково, както и шест от махалите в района на Токачка, община Крумовград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай