Над 1000 социалисти от област Смолян тръгват за събора на Бузлуджа

Над 1000 социалисти от област Смолян тръгват за събора на Бузлуджа  | StandartNews.com

Смолян. Над 1000 социалисти от област Смолян ще се включат в традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа, който ще се състои на 2- ри август. Това стана ясно на заседание на Областния и Общински съвет на БСП в областния град с участието на депутата от Коалиция за България Дора Янкова, 10-те общински лидери, областният председател Милко Гавазов и др. От пресцентъра на БСП-Смолян съобщиха, че само от община Смолян за Бузлуджа са резервирани 7 автобуса, с които ще пътуват около 400 членове и симпатизанти.

На заседанието бяха анализирани резултатите на левицата от изборите за членове на Европейския парламент и бяха очертани нови организационни задачи.

"БСП започва подготовка за предсрочните парламентарни избори, като задачата е да сме първа политическа сила в региона", подчерта областния председател адвокат Милко Гавазов.

Паралелно с това социалистите в Централните Родопи се готвят и за предстоящия в края на месеца Конгрес, на който ще се избере нов председател. Номинациите на родопчани ще са ясни след провеждането на съответните конференции, съобщиха още от БСП-Смолян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай