Индийка взе корона на красотата при болярите

Индийка взе корона на красотата при болярите | StandartNews.com

Велико Търново. Индийка от Лондон на 19 години стана "Мис" при болярите. Танцьорката Джасмин Атуал взе титлата "Мис Фестивал" в традиционния конкурс, който се провежда по време на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново.

Танцьорката е студентка по финанси и се занимава с благотворителност. Тя е в старата столица с групата за танци "Джунгу Бхангра", в която танцуват представители на индийското малцинство в британската столица Лондон.

14 участнички от пет държави се състезаваха за титлата "Мис Фестивал". В първия от двата тура претендентките показаха национални костюми, а след това трябваше да изпълнят по една песен или танц, характерен за фолклора на страната им.

На второ място беше класирана 20-годишната Микаела Рейес Пуиг от Чили, на трето се нареди бразилката Кристина Луиса Хентгес, а на четвърто – 15-годишната Олга Лазарева от Русия.

16-тото поред издание на фолклорната фиеста стартира в събота с дефиле по главната улица на Велико Търново. Концертите на съставите ще продължат цяла седмица и се провеждат в обновения Летен театър на старопрестолния град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай