Хайки в забавачките заради нахапано хлапе (ОБЗОР)

Хайки в забавачките заради нахапано хлапе (ОБЗОР) | StandartNews.com

Извънредна проверка в детските градини започва Столична община. Хайките тръгват, след като момиченце на 1 г. и 8 месеца беше жестоко нахапано от други деца в 8-о ОДЗ "Таврия" в столичния квартал "Борово".

Инцидентът стана в четвъртък около 9:30 сутринта, когато хлапетата от яслата са били вдигани от гърнетата и са се сменяли памперсите. На смяна били 2 медицински сестри и помощник-възпитател. Установено е, че цялата група малчугани са били оставени сами между 10 и 30 минути, по време на които се е случил инцидентът. Според персонала на яслата момиченцето е било нахапано от година по-голямо момченце.

"Разплаках се, когато видях детето си в това състояние", разказа майката Мария Маркова. Тя е изумена как са оставили Никол в яслата в такова състояние, без да я извикат.

"Все още не можем да кажем на 100 процента какво точно се е случило, но е установено безотговорно поведение на медицинското лице, което е оставило без надзор децата и то си е подало оставката", каза зам.-кметът Тодор Чобанов. Предполага се, че медсестрата е оставила децата без надзор, за да отиде до тоалетна. Чобанов подчерта, че целта на проверките на общината е да се подобри контролът, който директорите упражняват върху медицинските лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай