Горна Оряховица с 10 проекта по програма за регионите

Горна Оряховица с 10 проекта по програма за регионите | StandartNews.com

Велико Търново. 10 проекта на обща стойност 9 324 437 лв. е подготвила община Горна Оряховица, за да кандидатства за финансиране по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". Проектите са в различни сфери. Два от тях са за рехабилитация на улици в общинския център и Източната промишлена зона. Проектите предвиждат възстановяване на пътната настилка, което включва фрезоване на уличното платно и полагане на два пласта асфалт. Ремонтът на пътни участъци от улици в Горна Оряховица е на стойност 1 800 000 лв., а рехабилитирането на улица в Източната промишлена зона е за 1 500 000 лв. Проектът „Изграждане на улици в село Първомайци" І -ви етап предвижда асфалтиране на уличното платно след полагане на канализационна и водопроводна мрежа. Стойността му е 1 800 000 лв.

Три от проектите са за модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност на детски градини. Те обхващат ОДЗ „Елена Грънчарова", ЦДГ „Първи юни" и ЦДГ „Бодра смяна". Трите проекта са на обща стойност 1 357 000 лв. Предвижда се изпълнение на мерки за енергийна ефективност на детските заведения, след извършено енергийно обследване.

Три от проектите са в областта на спорта. В близост до парк „Пролет" е предвидено изграждане на мултифункционална спортна площадка на два етапа. На първия етап се предвижда изграждането на игрище за минифутбол, хандбал, волейбол. На втория етап ще се изгради тенис корт. Стойността на проекта е 534 637 лв. В близост до Спортен комплекс „Никола Петров" е предвидено изграждане на малко футболно игрище, което ще се ползва от гражданите и за тренировка на спортистите. Игрището ще бъде снабдено и с осветление. Стойността на този проект е 370 000 лв. В района на стадион „Локомотив" е предвиден нов тренировъчен стадион за футбол. Съоръжението ще бъде базирано върху съществуващата бетонна настилка на бившата леедна пързалка. Стадионът ще има изкуствена трева, мобилни трибуни, осветление, а до него ще се обособи паркинг за автомобили. Стойността на проекта е 1 746 800 лв. Десетият проект е за общ устройствен план на Община Горна Оряховица. Той е на стойност 216 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай