Димитър Пенев дава старт на детски футболен турнир

Димитър Пенев дава старт на детски футболен турнир | StandartNews.com

Благоевград. Легендарният треньор Димитър Пенев ще открие днес турнирът "Мини футболна магия - Микрево". Той е патрон на събитието, което ще стартира с официална церемония. На нея ще присъстват Стратега от Мировяне, кметът на община Струмяни Емил Илиев, футболисти от общината, сред които Станислав Манолев, Даниел Златков, Валери Георгиев. В тридневната програма на турнира са заявили участие ЦСКА, „Ботев" – Пловдив, Академия „Пандев" – Струмица, Р Македония, „Вихрен"- Сандански, „Пирин 2001"-Благоевград, „Малеш" - Микрево, ФК „Василево"- Р Македония, ДФА – Петрич.

Турнирът за деца, родени 2002 – 2003 г., дава възможност на всички малки таланти във футбола да покажат своите качества. Школата от Струмица е частна и е собственост на футболиста на италианския „Наполи" Горан Пандев. Тимът е шампион на Македония за 2013 в набор 2002-2003. „Ботев" е една от най-силните школи на България, която е дала много талантливи футболисти, а ЦСКА си е ЦСКА.

Днес ще се проведе и първият кръг от надпреварата, а закриването ще е в неделя, когато ще се връчат купите на победителите.
За участниците в турнира организаторите предвиждат диджей парти, посещение в Арт - център „ Илинденци", специална мажоретна програма, духов оркестър и още изненади. .

"Иска ни се младите футболни надежди от България и Македония да отнесат частица от гостоприемството и красотата на община Струмяни, а така също – да създадат ценни приятелства чрез спорта. Футболният клуб в Микрево е изковал много талантливи спортисти, оттук са преминали футболисти като Валери Георгиев - Локомотив Пловдив, Петър и Владислав Златинови. Стараем се да създаваме перфектни условия всички талантливи деца в региона да получат равен старт и възможност за изява в големия спорт", сподели кметът на община Струмяни Емил Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай