Деца играят в пиесата „Ромео и Жулиета” на Шекспир

Деца играят в пиесата „Ромео и Жулиета” на Шекспир | StandartNews.com

Благоевград. Премиерата на вечната драма, най-известната Шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета", ще се играе в петък в Благоевград. Постановката е на Благоевградски младежки театър.

„За първи път ми се случва да представям и да каня хората за нещо, което вече е продадено. Билети за премиерата няма", каза директорът на театъра и режисьор на постановката Бранимир Митов. В спектакъла ще играят само деца от първи до осми клас, които са от школата на Благоевградски младежки театър. В ролята на Ромео ще е 14-годишният Александър Карасански. Жулиета е осмокласничката от Математическата гимназия Елеонора Панчева.

„Това е представление за пораснали в публиката с деца на сцената. И колкото и абстрактно да прозвучи на някои, че правим драматизация, театър с деца, нашите Ромео и Жулиета от постановката са точно на възрастта на Ромео и Жулиета, за които Шекспир е писал", казва режисьорът Бранимир Митов. С две роли в постановката е шестокласникът Стефан Николов. Той излиза на сцената като Сеньор Капулети, бащата на Жулиета, и като брат Лоренцо, отчето.

"Симпатичен ми е повече брат Лоренцо. Tой е винаги спокоен, уравновесен. Винаги има решение за случващото се", казва малкият актьор. Той ще представи Благоевград на международния етап от конкурса за руски четци „Живая класика".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай