Deep Zone и Гъмов за старта на сезона във Варна

Deep Zone и Гъмов за старта на сезона във Варна | StandartNews.com

Летният сезон във Варна стартира в средата на май. На 15 май общината е подготвила богата програма за събитието. В 9.30 часа на площад "Независимост" ще има маратон "Варна". В 11 часа врати ще отвори новия посетителски център на големите Римски терми, а час по-късно - в 12 часа официално ще бъде даден старт на летния сезон в малки Римски терми.

Римските терми във Варна са недалеч от пристанището и са сред най-запазените архитектурни паметници от античния период у нас. Счита се, че това е най-запазената римска баня на Балканите. Построени са в близост до топли минерални извори, които днес са източник на вода на голям басейн, построен в съседство. И днес термите във Варна будят възхитата на посетителите с уникалната си отоплителна система, която е ползвала именно минералните топли извори.

Кулминация в редицата събития за старта на летния сезон е музикалната програма, която е вечерта от 19 часа на 15 май на входа на Морската градина. Водещ на шоуто ще е Станимир Гъмов. На сцената ще представят свои изпълнения състави от Национално училище по изкуствата „Добри Христов" – Варна, които ще демонстрират най-доброто от инструменталния и вокалния фолклор от различните области на страната. В програмата са включени още вокална група „Бънджи сингърс", танцов ансамбъл "Зорница", балетно студио"Звездна дъга" и ансамблите "Сребърни звънчета" и "Звездни струни" при Общински детски комплекс.

Специални гости на Варна ще са изпълнителите от Deep Zone Project.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай