Чистят ударно сметища в Благоевград

Чистят ударно сметища в Благоевград | StandartNews.com

По разпореждане на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов служители на общинска фирма „Биострой" продължават почистването на нерегламентираните сметища в областния център. За целта е изготвен график. Вече приключиха дейности по почистване на местността Делвинско дере, откъдето бяха събрани и извозени отпадъци. Престои да бъде почистен и теренът около РИОСВ, както и сервитутните зони на общинските пътища.

Чистят се също така отточните и напречните шахти в града. Дейностите се извършват по определен график, а основната цел е да се предотврати запушването на съоръженията при евентуални обилни валежи.

Община Благоевград и общинска фирма „Биострой" непрекъснато извършват дейности по премахване на отпадъци от места, които не са определени за тази цел. Кметовете по села следят за подобни проблеми в селищата, които управляват.

Сметищата застрашават както околната среда, така и здравето на хората, живеещи в близост до тях. „Общината осъществява целенасочена политика в посока чиста околна среда и правилно третиране на отпадъците. Предстои да бъде изградена и регионална система за управление на отпадъците. Тя ще обслужва още четири общини – Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево", каза градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай