Чиновници отрязаха етаж от къща в Перник

Чиновници отрязаха етаж от къща в Перник | StandartNews.com

Перник.  Чиновници отрязаха цял етаж от къща. Комисия, оценяваща щетите от земетресението в Перник, не видя почти половината от наследствения дом на Петър Йотов.

Заради разсеяните администратори мъжът и семейството му останаха без обезщетения да поправят постройката и без покрив над главите си на прага на зимата. Петър и домочадието му живеят на 3-тия етаж на наследствена къща на ул. "Брезник" ╒6. Над тях има и тавански помещения. Силният трус от 22 май и последвалите го автършокове разцепили рисково стените на долните етажи. Заради конструктивните нарушения цялата постройка е обявена за негодна и всички обитатели са изведени от нея.

Първите чиновници разучавали постройката цели два часа, но незнайно как не видели последния 3-ти етаж и не го описали в документите. Затова и посочената от тях цифра за помощи е едва 4111 лева. Трите семейства от сградата оспорили заключението им. Втора комисия наскоро поправила грешката и определила иск за 24 905 лева обезщетение. Заради разминаването в документите обаче семействата ще трябва да чакат поне още два месеца, докато молбата им се придвижи до София и бъде разгледана. Дотогава зимата вече ще е дошла и ще трябва да се тъпчат в жилищата на роднини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай