БСП и АБВ се скараха за ректора на Тракийския университет

БСП и АБВ се скараха за ректора на Тракийския университет | StandartNews.com

Стара Загора. Люта битка за ректора на Тракийския университет проф. Иван Станков заформиха местните структури на БСП и АБВ.

През миналата седмица старозагорските социалисти го номинираха за депутат в лявата листа и той получи четвърти резултата – след досегашния народен представител Георги Гьоков, общинския лидер Валя Бонева и областния управител Живка Аладжова. Тази седмица обаче и АБВ го е номинирала за водач на своята листа. Изненадващо за мнозина професорът, който членува в столетницата повече от 40 години, е подал заявление за напускането и, както и да бъде изваден от лявата листа на кандидат-депутатите.

„Въобще не ме вълнува дали ще бъда водач на листата на АБВ, мотивите ми за напускане на БСП са много по-дълбоки", поясни за „Стандарт" проф. Станков. Според него БСП вече не се асоциирала с левите идеи, които той продължавал да изповядва. „Какво ляво има в земеделската ни политика, която унищожи дребните и средни производители, а шепа едри земевладелци богатеят за тяхна сметка", даде пример със своята област бившият служебен министър на земеделието в кабинета на Марин Райков. Казват, една от последните горчиви капки на търпението на проф. Станков е преляла именно тогава. Вместо да бъде поканен в правителството на Орешарски заради високата си оценка като служебен министър, професорът-социалист бе анатемосан, задето едва ли не е „пристанал" на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай