Бизнесдама се опита да подкупи шеф на КЗП в Бургас

Бизнесдама се опита да подкупи шеф на КЗП в Бургас | StandartNews.com

Бизнесдама от Китен се опита да подкупи шефа на КЗП в Бургас Николай Стойков. Тя е подхвърлила на бюрото му 500 лева, а парите са били свити в кутия от цигари Виктори. Стойков не е взел парите, а веднага се е обадил на полицията, предаде Флагман.

"В досегашната ми практика не ми се е случвало подобно нещо. Дори и не съм си помислял дали да не посегна към парите, а директно се обадих в полицията", каза пред Флагман.бг Стойков.

Опитът за подкуп е заради проверка, извършена от служители на КЗП миналата седмица. "Тези дни колегите приключват с тези проверки документално. Административните актове се съставят сега. Тази дама дойде именно с цел консултация, как да отстрани нарушенията. Без удостоверение за категоризация обектът не би следвало да работи. Глобата по закона е минимум 1000 лева, а максимум 10 хиляди лева. Има предвидена и мярка - временно затваряне на обекта до отстраняване на нарушенията", каза Стойков.

Дамата била в офиса на дирекция КЗП за консултация - как да преведе в ред обекта на майка си, намиращ се на южния плаж в Китен. След като получила необходимата информация, напуснала офиса, но след две минута нахлула пак и хвърлила парите на бюрото, след което избягала по стълбите.

В момента полицаи са в кабинета на Стойков. Те са преброили парите - оказало се че в кутията има 25 банкноти по 20 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай