Бизнесът спаси банскалия от решетките

Бизнесът спаси банскалия от решетките | StandartNews.com

Бизнесът се оказа спасителната сламка, която измъкна банскалия от ареста. 40-годишният Валентин Мавриков е обвинен за вещно укривателство – на паркинга на семейния хотел „Маврикова къща" бяха открити 6 автомобила, като за 4 от тях е доказано, че са крадени. Луксозните возила са задигнати от София, Пловдив и Велинград. Районният съд в Разлог пусна късно в неделя от ареста бизнесмена и не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия – „Задържане под стража". Дори адвокатът на банскалията пледира за налагане на мярка „Домашен арест", но след него думата взе самият Мавриков. С дар слово мъжът, който е висшист, убеди съдия Яна Димитрова, че ако остане в ареста, ще фалира бизнесът му. Мавриков притежава шивашки цех в Сандански и дава работа на 25 души. Почти сигурно те ще останат на улицата, щом не съм на работното си място, каза пред съда обвиняемият. Така банскалията, който не е семеен, но има приятелка, бе пуснат на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева. Очаква се прокуратурата да протестира това решение пред Окръжен съд – Благоевград.

Валентин Мавриков бе задържан при специализирана полицейска акция. Според първоначална информация той бил част от престъпна група, която действала не само в зимния курорт, но и в София, Пловдив, Велинград и Пазарджик.

През зимния сезон автомафиотите са основно в Банско, където отмъкват луксозните возила на богати туристи. Каналът бе разбит, след като миналия петък сутринта бяха задигнати два скъпи джипа от паркинг пред хотел в курорта. Миналата неделя също било откраднато луксозно возило по същата схема. Делото срещу престъпната група е стартирало в Районна прокуратура –София, но в хода на събирането на доказателства материалите са прехвърлени на магистратите в Разлог по компетентност заради арестувания банскалия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай