Автокран катастрофира в университет, шофьорът загина

Тежката машина влетяла в химична лаборатория в Разград

Автокран катастрофира в университет, шофьорът загина | StandartNews.com

Разград. Автокран катастрофира в университетска сграда в Разград и водачът му загина на място. Инцидентът станал в четвъртък в късния следобед, съобщиха от ОД на МВР в града.

Тежката машина се спускала по стръмен участък на шосето Търговище - Разград. На входа на града спирачките отказали и шофьорът загубил контрол над возилото. 40-тонният кран се понесъл неуправляемо по асфалта и се забил в стената на химичната лаборатория на филиала на РУ "Ангел Кънчев" в Разград. 45-годишният шофьор от разградското село Китанчево е загинал на място.

Авариралият кран е собственост на фирма "Обитех", собственост на бившия областен управител на Разград Наско Анастасов. Бизнесменът бе поставен на губернаторския пост по време на мандата на тройната коалиция. След като сдаде управлението срещу него започнаха три съдебни дела за безстопанственост и за злоупотреба с 500 хил. лв., изхарчени неправомерно за ремонти след буря, за която метериолозите твърдят, че не се се състояла. Един от процесите вече приключи с оправдателна присъда, другите два продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай