24 отбора в битка за най-добра учебна компания в Югозапада

 24 отбора в битка за най-добра учебна компания в Югозапада | StandartNews.com

Благоевград. „Джуниър Ачийвмънт" - България проведе в Благоевград регионален панаир за учебни компании, който е част от националното състезание „Най-добра учебна компания" 2014 г. 10 отбора се класираха за финала и ще представят проектите си на Младежкия бизнес форум "Изгряващи звезди" в София през юни тази година. В надпреварата се включиха младежи от Благоевград, Якоруда, Ботевград, Елин Пелин, Гоце Делчев, Пазарджик, Ракитово, Самоков, Сандански и София.

Някои от идеите на младите предприемачи, които привлякоха вниманието на журито с иновативния си подход и творческата си визия, бяха пчелен кошер от пресована хартия, производство на шоколади с вкус на лимонов и ирландски ликьор, производство на чанти от грамофонни плочи и шалове със символи на маите и древен Египет. За първа година се провеждат подобни събития в четири региона - североизточен, северозападен, югоизточен и югозападен. Победителите в тях ще представят своя регион на инициативата „Изгряващи звезди", чийто патрон тази година ще бъде президентът Росен Плевнелиев. Целта е да могат учебните компании да демонстрират своите умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури.

„Чрез регионалните панаири за учебни компании даваме шанс на ученици и студенти от цялата страна да развиват иноватиното си мислене и да повишат икономическите си познания, с което насърчаваме предприемачеството от ранна възраст" – заяви г-жа Милена Стойчева, изпълнителен директор на „Джуниър Ачийвмънт" - България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай