25 полицаи пазят по баловете в Кърджалийско

25 полицаи пазят по баловете в Кърджалийско  | StandartNews.com

25 полицаи от ОД на МВР-Кърджали и 15 пожарникари ще се включат в осигуряването на безопасността и добрия обществен ред по време на абитуриентските празници в областта. Съгласно изработения план в момента се организират срещи с училищните ръководства и се извършват проверки в заведенията, където ще се устройват абитуриентски тържества.

На собствениците на заведенията се обръща специално внимание на пропускателния режим за недопускане на лица с агресивно поведение, в нетрезво състояние, както и такива, носещи огнестрелно оръжие. Специални мерки за безопасност ще бъдат взети при движението по маршрутите за провеждане на баловете. За предотвратяване на пътни инциденти ще се организира съпровождане на автомобили на колони от автомобили, превозващи абитуриенти. Ще бъдат използвани и видеокамери.

Вследствие на специалните мерки, които ежегодно се вземат за празника на зрелостниците, на територията на областта няма допуснати инциденти. Полицията призовава гражданите, които забележат нарушения от страна на абитуриенти, да сигнализират незабавно на единния европейски номер 112, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай