Излъгахме Сърбия два пъти за 16 часа

Излъгахме Сърбия два пъти за 16 часа | StandartNews.com

Половинката на Тервел Пулев пред операция

Волейболните ни национали надвиха Сърбия и в двете контроли като гост в рамките на 16 часа с по 3:2. Втората среща се игра пред около 300 зрители в зала "Вождовац" в Белград. Номер едно в мача бе 37-годишният диагонал Владо Николов, който заби 24 точки (1 ас, 1 блок, 59% ефективност в атака). Станислав Петков добави още 17 т. "Мисля, че контролите бяха полезни и за нас, и за сръбския отбор. Имахме нужда да видим в какво състояние е отборът преди началото на Световната лига. Ще си направим нужните изводи. Ще анализираме след видео мачовете и вече ще изчистваме грешките, които се виждат и повтарят постоянно", коментира селекционерът Пламен Константинов.

Наставник на "плавите" е легендарният Никола Гърбич, а негов помощник пък е бившият треньор на "лъвовете" Камило Плачи. Мачовете срещу Сърбия бяха генерална репетиция преди първите срещи на тима от Световната лига, които са срещу Канада на 30 и 31 май в "Арена Ботевград". Вчера в столичната зала "Христо Ботев" отборът на България, който ще участва на Европейските олимпийски игри в Баку, игра контрола с Гърция.

В същото време стана ясно, че разпределителката Диана Ненова е с дискова херния. "В момента правя консултации с лекари. До няколко дни ще вземем решение, като операция не е изключена", разясни половинката на боксьора Тервел Пулев пред bgvolleyball.com. Оперирани бяха вече две от основните състезателки в женския ни национален тим по волейбол - Цветелина Заркова и Страшимира Филипова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай