Висши политици арестувани в операция срещу мафията

Сред задържаните в чешката столица са началника на кабинета на премиера и шефа на държавните железници

Висши политици арестувани в операция срещу мафията  | StandartNews.com

Прага. Няколко високопоставени политици в Чешката република, близки до партията на премиера Петр Нечас (ОДС), са били арестувани в нощта на сряда срещу четвъртък в Прага, в рамките на мащабна операция на полицията от службата за борба с организираната престъпност.

Това съобщават чешките средства за масова информация, като уточняват, че все още не известни официалните причини за задържането, предаде бТВ.

Електронното издание на вестник „Днес" съобщава, че сред задържаните са действащият началник на кабинета на премиера Нечас, Яна Нагиова, бившият председател на парламентарната група на ОДС в чешкия парламент Петр Тлучор, екс-министърът на земеделието на Чехия Иван Фукса, бившият заместник-министър на здравеопазването Марек Снайдр, екс-директорът на военното разузнаване Ондрей Паленик и директорът на държавните железници Роман Бочек.

„Днес" твърди, че информацията му е от сигурен и добре информиран източник, който твърди, че операцията е била подготвяна отдавна.

Говорител на чешката полицейска служба за борба с организираната престъпност е отказал да коментира информацията, защото тя все още продължава. Според чешките медии полицейската акция е започнала в полунощ в сградата на правителството в Прага.

Според данните до момента полицейската операция се провежда в министерството на отбраната, общината на град Прага, провинциални вили и къщи, свързани с политиците, както и няколко неназовани локации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай