Петък,

В Брюксел е „Ден на добрите новини от България"

От: Failed to load user -
2416
В Брюксел е „Ден на добрите новини от България"
A
A
A

Брюксел. В Брюксел този петък е "Ден на добрите новини от България". Той е замислен като контрапункт на негативния образ на страната ни, предаде БНР. Негов инициатор и спонсор е някогашният ръководител на преговорния екип на Европейската комисия с България Бриджит Чарнота.

"България има невероятна природа и изключителни хора, които не заслужават за страната им да се пише и говори само със знак минус", смята Бриджит Чарнота. Затова тя иска да покаже в столицата на Европа българи и чужденци, живеещи в България, които са се посветили на това да помагат на другите - не толкова с благотворителност, колкото със знания и умения.

"Много е лесно да си силен и самоотвержен, когато си материално осигурен. Аз съм от страна, в която животът е добър за тези, които работят здраво. В България обаче може да работиш много и животът пак да не е добър. Затова според мен е важно хората там, особено младите, да не губят надежда и да знаят, че имат приятели", казва Бриджит Чарнота.

Тя е избрала да представи в Брюксел 5 успешни проекта, част от тях, финансирани с европейски средства. Те са за съхраняване и изучаване на българските традиции и занаяти, за обучение и квалификация, предимно на млади хора и деца от домове, за инициативи, които стимулират младежите да учат и да проявяват творчество. За тях ще научат представители на европейските институции и дипломати от различни европейски държави.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички