В Брюксел е „Ден на добрите новини от България"

В Брюксел е „Ден на добрите новини от България" | StandartNews.com

Брюксел. В Брюксел този петък е "Ден на добрите новини от България". Той е замислен като контрапункт на негативния образ на страната ни, предаде БНР. Негов инициатор и спонсор е някогашният ръководител на преговорния екип на Европейската комисия с България Бриджит Чарнота.

"България има невероятна природа и изключителни хора, които не заслужават за страната им да се пише и говори само със знак минус", смята Бриджит Чарнота. Затова тя иска да покаже в столицата на Европа българи и чужденци, живеещи в България, които са се посветили на това да помагат на другите - не толкова с благотворителност, колкото със знания и умения.

"Много е лесно да си силен и самоотвержен, когато си материално осигурен. Аз съм от страна, в която животът е добър за тези, които работят здраво. В България обаче може да работиш много и животът пак да не е добър. Затова според мен е важно хората там, особено младите, да не губят надежда и да знаят, че имат приятели", казва Бриджит Чарнота.

Тя е избрала да представи в Брюксел 5 успешни проекта, част от тях, финансирани с европейски средства. Те са за съхраняване и изучаване на българските традиции и занаяти, за обучение и квалификация, предимно на млади хора и деца от домове, за инициативи, които стимулират младежите да учат и да проявяват творчество. За тях ще научат представители на европейските институции и дипломати от различни европейски държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай