Сряда,

ЕС: Българите носят ползи за Великобритания

От: Failed to load user -
1105
ЕС: Българите носят ползи за Великобритания
A
A
A

Брюксел. Имигрантите от България и Румъния носят икономически ползи за Великобритания и общият ефект от имиграцията на Острова е положителен. Това сочи нов доклад на Европейската комисия, публикуван на фона на антиимигрантската кампания, която се води във Великобритания.

"Като цяло мигриращите европейски граждани е по-вероятно да работят, отколкото гражданите на страната домакин. Те помагат на икономиката на страната домакин да функционира по-добре, защото помагат да се запълнят дефицити на умения и ниши в пазара на труда", гласи докладът. В текста се посочва още, че тъй като мигрантите са млади и активни хора, е по-вероятно да си намерят работа, а не да искат помощи.

Говорител на Еврокомисията предупреди, че някои промени в критериите за предоставяне на помощи, обсъждани от властите във Великобритания, може да бъдат несъвместими с правилата на ЕС. "Комисията ще оцени съвместимостта с европейското законодателство на всички нови мерки, наложени от британското правителство към имигрантите от ЕС, когато детайлите по тези мерки бъдат финализирани. След като британското правителство изясни всички промени, комисията ще иска да се увери, че тези мерки отговарят напълно на европейските правила за свободно движение", посочва още говорителят.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички