Звезди с ДНК от Азия

Звезди с ДНК от Азия | StandartNews.com

Умопомрачителен микс на генетиката придава екзотика на знаменитостите

Любопитна класация на "Дейли мейл" събра 10 знаменитости, за които малцина подозират, че имат азиатски произход. Някои от тях са родени в САЩ, други в Европа, но всички те са обединени от общо нещо - ДНК от Китай, Япония и Филипините.

10. Тайгър Уудс

Суперуспешният голф играч Тайгър Уудс може да е с шоколадов тен, но е цяла палитра от гени.
Самият той измисля термин за себе си, с който се определя: cablinasian, съкращение от caucasian, black, indian и asian. Според него произходът му е част от европеидната и негроидната раса, със смес от американско-индийски и азиатски черти. Ражда се в Калифорния през декември на 1975-а. Баща му е афроамериканец, който има далечни кавказки корени в комбинация с индиански и китайски. Той е ветеран от войната във Виетнам и среща Култида, майката на Тайгър, в Тайланд, където бил пратен по служба. Тя пък имала тайландско, холандско и китайско потекло.
Смята се, че Тайгър е една четвърт китаец, една четвърт тайландец, една четвърт афроамериканец, една осма индианец и една осма холандец.
Рожденото му име е Елдрик Тонт, но получава прякора си Тайгър от приятел на баща му - виетнамски войник, когото също наричали така.

9. Рапърът Ни Йо

Шафър Смит, по-известен със сценичното си име Ни Йо, е роден в Камдън, Арканзас, в семейството на музиканти. Майка му е от смесен произход - афроамерикански и китайски. Ни Йо е известен поп и аренби изпълнител, композитор, продуцент и актьор. Има две деца от приятелката си Мониета Шоу. Рапърът е известен с любовта си към хлапетата и помага на организацията Little Kids Rock, която предоставя безплатни уроци на талантливи малчугани в нужда.

8. Наоми Кембъл

Черната пантера има доста изразени китайски гени. Наоми Елейн Кембъл се ражда през 1970 година в Лондон, като майка и баща й са от Ямайка, но той бил наполовина китаец. Красавицата така и не е виждала никога татко си, за когото се знае, че имал фамилия Минг, и приема името на втория си родител - Кембъл. На подиума е от 15-годишна възраст. Учи в Лондонската академия за сценични изкуства. Тя е първата жена от подобен произход, която се появява на корицата на френското и английското издание на "Вог". През 1991 г. списание "People" я обявява за една от 50-те най-красиви жени на света.

7. Ванеса Хъджинс

Звездата от "Училищен мюзикъл" има в корените си ирландска и американска жилка от страна на баща си и филипинска, китайска и испанска по линия на майка си. "Чувствам се като миш-маш", споделя Хъджънс с красивата си усмивка. Тя е родена в Калифорния през 1988-а и е отгледана като католичка. От 8-годишна играе в театрални постановки. След седми клас става частна ученичка. Най-голямата й роля е в безспорния хит на Дисни "Училищен мюзикъл", където си партнира със Зак Ефрон - с когото са двойка и извън екрана до декември 2010-а. След много силните й участия в различни сериали и няколкото албума зад гърба й тази година тя се появи в главната роля в бродуейския хит "Джиджи".

6 Киану Рийвс

Рийвс е роден в Бейрут, Ливан, като син на Патриция Бонд, дизайнер на костюми, и Самюел Ноуин Рийвс-младши - геолог. Майка му е англичанка, а баща му е американец с хавайски, китайски и английски произход. Патриция работи в Бейрут, където среща бъдещия си съпруг. Бащата на Рийвс обаче е пратен в хавайския затвор заради продажба на хероин. Той изоставя семейството си, когато Киану е на 3 години и Рийвс изобщо не поддържа отношения с него. Рийвс е кръстен на своя чичо - Хенри Киану Рийвс. Киану е хавайска дума, която означава: "хладен лек вятър над планините". Когато Рийвс пристига за сефте в Холивуд, неговият импресарио смятал, че първото му име е твърде екзотично, затова по време на ранната си кариера понякога той се подписвал като К. Ч. Рийвс. Актьорът е натурализиран канадец, има зелена карта и собствености в САЩ, също така е британски гражданин по линия на майка си. През 1991-а изгрява като агент Джон Юта в "Точка на пресичане" и печели филмовата награда на MTV за най-желан мъж.

5. Енрике Иглесиас

Всички знаят кой е баща му - големият Хулио Иглесиас. Майка му е филипинската манекенка Исабел Прейслер. Роден е в Мадрид като третия и най-малък техен син. Хулио обаче има и еврейска и пуерториканска кръв във вените си. Когато започва кариерата си, Енрике се подвизава с фамилията Мартинез и разправя, че е от Гватемала, за да не бъде в сянката на световноизвестния си татко.

4. Дийн Кейн

Най-известен е с ролята си на Супермен в телевизионната поредица. Ражда се като Дийн Кейн Танака през юли на 1966-а. Името му подсказва и произхода му. Неговият дядо по бащина линия е японец. В гените му има още френско-канадска ирландска и уелска жилка. Приема фамилията Кейн на втория си баща, филмовия режисьор Кристъфър Кейн. Бил е съученик на Чарли Шийн, с когото са играли в бейзболния отбор. Дийн е бил гадже с Брук Шилдс.

3. Кристин Крук

Най-красивата телевизионна Снежанка е родена във Ванкувър. Баща й Питър Крук е от холандски произход, а майка й, Деанна Че, от китайски, но е родена в Индонезия. Баба й по майчина линия е наполовина китайка, наполовина ямайка. И двамата й родители са архитекти по озеленяването.
Кристин става звезда в "Снежанка: Най-красивата от всички тях". Във филма, сниман във Ванкувър, участва също Миранда Ричардсън и е режисиран от Каролин Томпсън. Върви по ABC през 2002 г. През 2012 г. тя се снима в сериала "Красавицата и звярът". Макар че двамата с приятеля й Марк Хидрет, също актьор, имат къща в Лос Анджелис, тя предпочита да си живее във Ванкувър.

2. Кърк Хамет

Култовият китарист на "Металика" е дете на смесен брак между филипинка и ирландски търговец-мореплавател. Роден е в Сан Франциско и има по-голям брат и по-малка сестра. Майка му работела за федералното правителство. Научава се да свири на китара на 15-годишна възраст. Преди това се ходел на уроци по пиано. Смятат го за господар на струните. От втората си жена Лейни има две момчета, които наследяват от него азиатските гени.

1. Никол Шерцингер

Красивата певица, бивша любима на Луис Хамилтън, е родена в Хонолулу в ревностно католическо семейство. Баща й Алфонсо Валиенте е филипинец, а майка й Роузмари е наполовина рускиня, наполовина хавайка. В интервю Никол казва: "Имам филипински, руски и хавайски корени, но хората мислят, че съм от Пакистан." Никол се ражда, когато майка й е все още в гимназията и родителите й се разделят, докато е бебе. Когато е на 6, майка й, сестра й и тя се местят в Луисвил, Кентъки. Новият им баща, Гари, ги осиновява и им дава фамилията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай