Забраната за достъп до хотел "Вероника" не се спазва

Забраната за достъп до хотел "Вероника" не се спазва | StandartNews.com

Въпреки изричната забрана за достъп до хотел "Вероника" до приключване на следствените действия, работници безпрепятствено обикалят по обекта и слагат ограда, скриваща погледа от разрушенията, предаде БГНЕС.

До месец детайлен доклад ще разкрие кой носи вината за срутения хотел "Вероника" в комплекс "Слънчев ден", под който загинаха четирима души, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Освен, че е издадена заповед за спиране на абсолютно всички дейности по този обект, е направена и специална комисия. Поканени са и външни специалисти, архитекти, за да се направи обективна преценка.

10-етажният хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев ден" във Варна се срути на 8 април, загинаха четирима работници по руините. Това са Борислав Асенов, Тодор Тодоров Димитров, Манол Райчев Манолов и Йосиф Стефанов.

Инцидентът стана при разрушаване на старата сграда. Поради липса на тежка техника, работниците са разрушавали на ръка сградата, рязали са носещите й колони. Когато сградата е започнала да се срутва всички работници, които са били там – по неофициална информация около 15 души, са се разбягали, но под останките на хотела намериха смъртта си четирима от тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай