За първи път! Невероятната история на внуците на Васил Божков (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Те са най-пазените деца в България

За първи път! Невероятната история на внуците на Васил Божков (УНИКАЛНИ СНИМКИ) | StandartNews.com

Знаете ли кои са двете най-пазени деца в България? Внуците на Васил Божков. Мая и Васил още от пеленачета са свикнали с присъствието на куп гардове около тях, които се грижат за сигурността им, откакто са се родили, пише Ретро. И за първи път публикува снимки на децата на Ива Софиянска и сина на Васил Божков - Антон.

Първородната внучка е Мая, която е кръстена на майката на Антон – бившата съпруга на Божков. Тя от години е разведена с бизнесмена и живее в Лондон.

Малката Мая се появи на бял свят на 17 ноември 2013 г. Тази есен ще стане на 10 години. Вече е ученичка в четвърти клас.

Внучката на Божков беше първокласничка през 2020 г., точно когато започнаха проблемите на дядо ѝ със закона. Тогава другият ѝ дядо Стефан Софиянски се оплака, че децата търпят негативи заради тежестта на фамилията си.

„Семейството на дъщеря ми определено си има проблеми. За съжаление, лежи огромна тежест върху общите ни внуци с Васил Божков. На внучката ми е отказван прием в определени частни училища, което не ми е приятно. Дори съпругата ми Алиса отиде и каза на един директор: „Вижте, тези деца имат двама дядовци, не им е дядо само Божков!“.

Но дори и това не помогна да запишем внучката първи клас във въпросното училище. Само фашистите и комунистите преследват хората заради произхода им. Обидно ми е, че в ХХI век продължава да е така, както е било преди години“, възмути се тогава Софиянски. След отказите на неколцина директори все пак Мая била записана в елитно частно училище, но не това, което семейството предпочитало.

Братчето ѝ Васил, което е кръстено на дядо си, пък е второкласник, отново в частно школо. Той се роди на 12 август 2015-а и е на 8 години.

Наследниците на сочения за най-богат българин Божков никога не са били медийно показвани от семейството. Майка им Ива рядко публикува снимки с тях, като винаги крие лицата им поради мерки за сигурност. Тя обича обаче да споделя в социалните мрежи весели моменти от домашното им ежедневие.

Мая и Васил съжителстват с две кученца, които са им подарък от майка им и баща им и заедно с тях творят куп бели. Ива разкрива, че обичали да приготвят десерти, рисували много добре и често ѝ подарявали картички и картини. Вероятно този си талант са наследили от другата си баба Алиса, която в последните години влезе в амплоато на художничка и вече има няколко изложби зад гърба си.

Внуците на Божков са и огромни фенове на футболната легенда Христо Стоичков. Съвсем наскоро получили специален подарък лично от него – златна топка с автограф и посвещение за тях. „Голямо щастие беше“, сподели майка им и разкри, че за армагана е съдействала дъщерята на Камата Мика, с която са приятелки.

Наследниците на поставения под домашен арест Божков посещават и спортове, както и уроци по езици. Отсега Антон и Ива имали планове в какви елитни университети в чужбина ще им подсигурят образование.

Любовта на родителите им пламва именно по време на следването им в Лондон. 37-годишният Антон Божков е завършил Имперския лондонски колеж и университета „Кеймбридж“. Ива пък е учила журналистика в британската столица. Точно в Лондон тя се запознава с милионерския наследник, с когото се влюбват и се женят на скъпа сватба в бившия софийски хотел „Шератон“ през 2013 г., когато тя вече е бременна и чака дъщеричка.

Заедно с баща си Антон внуците Мая и Васил са единствени наследници на цялата империя на Божков.

През лятото традиционно семейството почива на тузарските гръцки острови Миконос, Родос и Наксос, където се тълпят милиардери от цял свят. Задължително прекарват и част от ваканциите си в ранчото на другия си дядо Стефан Софиянски в затънтеното добричко село Поручик Чунчево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай