Военна академия удостои Кристалина Георгиева с „Доктор хонорис кауза"

Военна академия удостои Кристалина Георгиева с „Доктор хонорис кауза" | StandartNews.com

София. Академичният съвет на Военна академия „Г.С.Раковски" присъди почетно звание „Доктор хонорис кауза" на Кристалина Георгиева - европейски комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи и кандидат за заместник-председател на Европейската комисия и комисар за бюджета и човешките ресурси.

Решението беше обявено от началника на Военната академия контраадмирал Митко Петев на официална церемония днес, 4 октомври, във Военна академия „Г.С.Раковски". На нея присъстваха заместник-министърът на отбраната Павел Анастасов, съветникът на президента по военна сигурност контраадмирал Георги Фиданов, представители на висши учебни заведения, преподаватели и офицери от Военната академия.

Академичният съвет на Военна академия „Г. С. Раковски" удостоява с почетното звание „Доктор хонорис кауза" Кристалина Георгиева за заслуги в областта на политиката за сигурност и приноса й за създаване на национални способности за лидерски умения и експертна поддръжка на централната и местната власт, както и за значимата й роля за усъвършенстване на процеса на обучение и създаване на нови учебни програми във Военната академия в областта на защитата на населението, критичната инфраструктура и хуманитарната помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай