ВМРО иска споразумение с Турция за бежанците

ВМРО иска споразумение с Турция за бежанците | StandartNews.com

Стара Загора. За да ограничи постоянно увеличаващия се бежански поток, България трябва да сключи споразумение с Турция като страна извън ЕС за връщане обратно на всеки нелегално преминал границата ни от юг. Това смята лидерът на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов, който във вторник бе в Стара Загора.

Повече от 50 на сто от бежанците били имигранити от различни африкански страни. Две трети от бежанците от Сирия пък странно защо се оказват от кюрдското малцинство, добави Каракачанов незабавното възстановяване на телените заграждения и т.нар. кльонове по българо-турската граница според него била другата задължителна мярка. По груби сметки това щяло да струва около 12 млн. лв, докато издръжката на бежанците, както прогнзират управляваищите щяла да глътне няколко стотин милиона лева.

Според Каракачанов в т.н. граждански патрули нямало нищо лошо, но те трябвало да бъдат под опеката на полицията. Тя трябвало да провери какви са лицата, които патрулират доброволно – имат ли кримидосиета и т.н. Най-добрият вариант бил да патрулират няколко доброволци и полицаи заедно, смята лидерът на войводите.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай