Цацаров: Проверяваме всичко по случая „Лясковец“

Цацаров: Проверяваме всичко по случая „Лясковец“ | StandartNews.com

Хасково. „По случая „Лясковец" се проверява абсолютно всичко". Това заяви в Хасково главният прокурор Сотир Цацаров.

Според него е безпредметно да се правят отделни проверки за едно, друго или трето обстоятелство. „Така или иначе разследването на производството обхваща всичко. И поведението на лицето, и начина, по който му е било разрешено притежаване на 4 броя на огнестрелни оръжия. В рамките на досъдебното производство ще се установява не само какво е станало в конкретния ден, а и което е било дълго време преди това", подчерта още Цацаров.

„Проверката трябва да започне от момента, в който Петко Савов е получил разрешение да придобие ловно оръжие, след това разрешение да придобие дълго ловно оръжие. След това и да придобие и ловен автомат, без през живота си да има и едно излизане на лов."

Главният прокурор добави още, че предмет на проверка ще е и поведението на длъжностните лица от КОС в РПУ-Горна Оряховица по отношение на цялостния контрол.

Цацаров отказа да коментира уволнението на колегата си Камен Ситнилски с думите: Това е решение, което не се коментира. Взето е от колективен орган - Висшия съдебен съвет, а гласуването е тайно.

В отговор на въпроса дали прокуратурата има основание да се самосезира заради изказването на лидера на БСП Сергей Станишев, който сравни Крим с Кърджали, главният обвинител в държавата отговори: Ако прокуратурата трябва да следи за всяко изказване на всеки политик, главният прокурор сигурно по цял ден трябва да стои пред телевизионния екран. А личното ми мнение е, че Крим и Кърджали са твърде несъвместими.

Цацаров беше в Хасково, за да изслуша доклада на Окръжната прокуратура. Още преди да влезе в садебната палата обаче главният прокурор разкритикува работата на обвинителите. По думите му, Хасково е един от регионите, в които определено се бележи ръст на организираната престъпност, както на криминалната, така и на икономическата, а нивото на работа, особено по корупционните престъпления, не е задоволително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай