Търсят свидетели на обира в мола

Търсят свидетели на обира в мола | StandartNews.com

„Това е най-дръзкото нападение, извършвано над инсако автомобил, защото е нападнато в светлата част на денонощието и е на оживено място. Освен това е използвано оръжие. Това е нападение, за което ще имаме най-много видео данни, защото тук има над 200 камери", обясни пред Нова тв Здравко Дерелиев от Асоциацията на охранителните фирми.

Той призова, ако на инцидента е имало свидетели, да потърсят полицията, за да може случаят да се разреши. „Според информацията, която имам, е имало стрелба срещу инкасовия автомобил. Практиката е двама души от инкасо автомобила да взимат пари от мола. Този, които е носил пратката, е нападнат в гръб. Пратката му е била отнета. Охранителите използват служебното си оръжие и успяват да спукат гумата на автомобила. Ясно е, че е използван „Калашник" като оръжие", добави той.

По думите му останалата информация е следствена тайна.

Припомняме, че в понеделник бе извършен обир на инкасо автомобил в столичен мол. Нападението стана в подземен паркинг в търговския център. Малко след 10:30 часа четирима маскирани и въоръжени с автомати „Калашников" мъже причакват охранителите от инкасовия автомобил и ги нападат точно преди да приберат парите от банки и търговски обекти в бронираната кола. Извършителите все още са неизвестни, въпреки че търговският център е опасан с повече от 200 камери.

Четиримата мъже влезли в мола като всички други посетители – взели си билетче, бариерата се вдигнала и слезли да паркират на ниво - 2. Били с маски и автомати. Искали парите от инкасовия автомобил, който обслужва няколко обекта в мола. И така екшънът започнал.
Стреляйки, нападателите натоварили парите в колата си и избягали. Охранителите пък успели да уцелят една от гумите на колата им. Жертви и пострадали от престрелката няма. А въпреки екшъна и стрелбата с автомат, свидетели няма.

Нападателите отмъкнали торба с около 400 000 лева. След това избягали с колата си. Дали са чекирали билета си за паркинга не се знае. Знае се обаче, че са изоставили колата си съвсем близо до търговския център. Свидетели отново няма. От тук нататък следите на четиримата мъже се губят, поне засега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай