Търсим доброволци за мисия Надежда

Търсим доброволци за мисия Надежда | StandartNews.com

От четири години вестник "Стандарт" е посредник на надеждата. Надежда за живот, за работа, за сбъдване на мечти. Точно преди най-светлия празник за вярващите - Възкресение Христово, през 2012 г. стартирахме кампанията "Възкреси доброто". В нея ви разказваме покъртителните истории на хора, които се борят със смъртта, със съдбата си или със системата. Те са пробвали какво ли не и след като не са получили помощ, са принудени да я поискат от всички нас.

Може би ще прочетете историите им в паузата за кафе или докато чакате метрото, забързани от едно задължение към друго. Но през тези четири години станахме неведнъж свидетели как съпричастността и състраданието на българина се събуждат и той откликва на зова за помощ. За тези четири години благодарение на вас, нашите читатели, за много хора се върна надеждата, че доброто е живо.

Сред първите истории, които ви разказахме, бе тази за Станислава от Варна, която спешно се нуждаеше от животоспасяваща операция. За учителя по физика Тео, при който идваха ученолюбиви деца от цялата страна, а той се нуждаеше от ремонт на помещението, в което бе школата му, и от лаборатория. Заедно помогнахме на Люба от Благоевград да си намери работа и да продължи да се грижи за сина си.

Заедно изпратихме Марсело от Монтана в престижен колеж в Кеймбридж. Той успешно бе издържал изпита, но нямаше пари. След като средства бяха отпуснати от правителството и от Строителната камара, момчето отиде в Кеймбридж, справя се отлично и е за пример на всички деца от ромското гето.

През годините ви срещнахме и с трите двойки близнаци в семейството на Айше и Мустафа Камберови от якорудското село Конарско - Мехмедали и Сабри, Анифе и Муса и Мустафа и Атидже. Тийнейджърите си мечтаеха за компютър, телевизор и мобилни телефони и изобщо не се надяваха някога желанието им да се сбъдне. Историята им обаче трогна десетки хора в цялата страна. Някои преведоха пари, други лично донесоха в Конарско даровете за децата. И ги накараха да повярват в чудеса. И

със сигурност те ще умножават занапред добрината, която получиха от хората

Разказахме ви и за две деца от Кърджалийско и мъките, които преживяват техните родители. Тогава "Стандарт" подкрепи кампанията "Да подарим надежда", организирана в областта, за набиране на средства за 5-годишната Габриела от Кърджали, която страда от детска церебрална парализа, и за Рамадан от с. Божак, който е със заболяване на червата. В инициативата се включиха над 100 граждани и фирми, повече от 20 училища, които събраха 12 400 лв.

Заедно дарихме светлина на отец Иван от Нови хан и на сираците в приюта, които имаха сметка над 5000 лева към енергото, нямаха и дърва за зимата.

Вие, нашите читатели, платихте дълга за броени дни!

После заедно изпратихме децата на училище и така помогнахме на над 300 души.
Разказахме ви и за добрия пример на Диана Язаджиева, която е обрекла живота си на мисията да дарява добро, надежда и любов на всички онеправдани, гладни, самотни и изстрадали хора, загубили вярата си. Както и за отец Емануил от храм "Света Троица" в Добрич, който покани всички самотници от града на новогодишна трапеза в църквата.

През месеца, който остава до Великден, на страниците на в. "Стандарт" отново ще ви срещнем с хора, които са изпили до дъно чашата на страданието, но не се отказват да се борят. Ще прочетете за млада жена от Добрич, прикована на инвалидна количка, която мечтае отново да ходи след грешна диагноза. За близнаци от Перник - единият здрав, а другият - с множество увреждания. За 22-годишния русенец Георги Гутев, останал парализиран след нелепо падане, а единствената му надежда е раздвижване чрез ежедневна рехабилитация.

Заедно ще вземем присърце запазването на училището в Чипровци. Припомняме ви, че миналата година издействахме 70 000 лв. от МОН за него. А сега ще се застъпим за откриване на паралелка по килимарство и събиране на 50 000 лв., колкото са задълженията му. Ще ви срещнем и с шестокласничката Валерия Иванова, която рисува като професионален художник, но живее скромно с майка си, има и заболяване.

Това са само част от вълнуващите, тъжни, и не толкова, истории. Истории, които можем да променим към добро.
Преди доста време един виден духовник казва, че "човечеството ще загине от недостиг не на велики дела, а от недостиг на малки добрини. Великото дело е само покрив, а стените се иззиждат от тухлите на малките добрини". Когато обичаш доброто, ти не можеш да си в застой, защото то е сила, която постоянно те тласка към действия.

Днес повече от всякога имаме нужда да повярваме в доброто. Нуждаем се от смисъл, за да можем да продължим. Нуждаем се от доброто, за да възкръснем за живот...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай