Стойнев отхвърли вероятността за поскъпване на тока

Стойнев отхвърли вероятността за поскъпване на тока | StandartNews.com

Русе. След Нова година цената на тока няма да се увеличи. Това каза в отговор на журналистически въпрос в Русе министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по повод информации за евентуално увеличение. Той коментира, че може би някой цели да създаде някаква истерия, за да плаши хората.

По-рано бившият енергиен министър Румен Овчаров заяви, че поскъпването на тока е неизбежно.

"Истината е, че когато встъпих в длъжност, цената на тока трябваше да се увеличи между 20 и 30 процента. Това не се случи, а дори намаля", обясни Стойнев, цитиран от бТВ.

Попитан за акцията в офиси на "Риск Инженеринг" от петък министърът коментира, че има прокуратура и тя трябва да даде своите обяснения.

"Хората трябва да разберат, че основната цел на това правителство е законът и държавата да се върнат във всяка една сфера и това съм го казал още от първия ден от встъпването ми в длъжност. Всеки, който нарушава закона, ще понесе своите последствия, но дали е виновен, или не, го казва съдът. Не мога да бъда като предишните управляващи, които пред камерите казваха кой е виновен или невинен. Съдът е този, който трябва да си свърши работата. Щом прокуратурата е преценила, че може да има досъдебно производство, следователно има защо", обясни Стойнев.

В Русе министърът присъства на тържествена церемония по повод откриването на трето хале във френския завод за автомобилни части "Монтюпе", с което производствените мощности ще бъдат разширени с над 50 процента, а инвестициите на компанията от встъпването си в града преди 7 години, ще надхвърлят над 100 млн. евро. "Основната цел на правителството е да привлича чуждестранни инвеститори и за мен най-важното е да подобря диалога между правителството, общината и инвеститорите. Първият пакет от мерки, касаещи лиценционни и регистрационни режими, вече е факт ", обясни Стойнев. По думите му в последните месеци бизнес климатът осезаемо се подобрява и доверието се връща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай