Созопол иска сливане с Приморско, Царево и Малко Търново

Созопол иска сливане с Приморско, Царево и Малко Търново | StandartNews.com

Кметът на община Созопол Панайот Рейзи хвърли в смут цялото Черноморие след като обяви идеята си за сливане на 4 общини в една. Той смята, че досегашните общински центрове - Царево, Приморско и Малко Търново трябва да се слеят в един, заедно със Созопол. На практика четирите самостоятелни общини ще се превърнат в една с един административен център, обясни Рейзи. По този начин щели да се спестят ресурси, включително и по-малко чиновнически места, а от друга страна бъдещият общински център щял да получава повече субсидия от държавния бюджет. Така парите щели да се разпределят по-ефективно и ползотворно.

Созополският градоначалник даде и друга идея, как е удачно да се слеят общините Поморие и Руен. Той посочи, че ново административно разпределение е било заложено и в предизборната програма на ГЕРБ преди парламентарните избори. Колегите на Рейзи от съседните общини, нарочени за евентуално сливане, обаче не са във възторг от идеята.

"Всеки кмет може да коментира собствената си община, но не е коректно да коментира съседните. Не му се сърдя на Райзи, той е ексцентричен и това е поредната му екстравагантна идея. Редно е, ако има тавата необходимост от сливане, въпросът да се обсъди между всички засегнати общини", коментира кметът на Царево Георги Лапчев.

"Това е въпрос, който се решава на високо ниво, ако изобщо има такава необходимост", лаконично отсече градоначалникът на Приморско Димитър Германов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай