Слънчева, но студена събота

Слънчева, но студена събота | StandartNews.com

През нощта над Западна България ще се появи облачност и не е изключено да превали слаб сняг. В Североизточна България ще духа слаб север-североизточен вятър. Минимални температури между минус 10° и минус 5°, по южното крайбрежие до 0°, съобщават от НИМХ-БАН.

Утре над по-голямата част от страната все още ще бъде слънчево. Над Западна България ще има значителна облачност, която през деня временно ще намалее. Почти без валеж. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен северен вятър. Максимални температури между минус 5° и 0°, в крайните югозападни райони до 4-5°. През нощта срещу неделя от запад облачността ще се увеличи над цялата страна и ще започнат превалявания от сняг.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините от Западна България ще има предимно значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Ще духа до умерен, по най-високите върхове силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен северен вятър. Максимални температури от минус 2° до 2°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай