Съпругата на Емил Шарков иска по-строги критерии за притежание на оръжие

Съпругата на Емил Шарков иска по-строги критерии за притежание на оръжие | StandartNews.com

София. По-строги мерки и иницииране на законодателни промени за притежание на оръжие. За това ще настоява съпругата на покойния спецполицай Емил Шарков – Милена. „Наказанията за нарушителите трябва да са много по-големи, а не просто глоби от трицифрени суми", каза тя в предаването „Тази неделя". По-късно външният министър Веселин Вучков заяви, че някои текстове могат да се прецизират, с което стана ясно, че подкрепя начинанието й.

Милена Шаркова коментира спецакцията в Лясковец, при която съпругът й загина. „При цялата акция има натрупване на много ходове, към настоящия етап не мога да обвиня, защото нямам доказателства. Единственото обвинение е за физическия убиец, при когото нещата са безспорни", обясни тя.

„Рано е да кажа дали мога да простя. Не мога да гледам на нещата по християнския начин", призна тя.

Милена каза още, че за нея времето, изминало след смъртта на мъжа й, не лекува. „Не съм усетила никаква лечебна сила на времето, напротив – липсата става все по-голяма и пустотата в сърцето ми се увеличава. Няма лек за това. Не деля дните на делнични и празнични, ежедневието ми е максимално натоварено. Излизам с дъщеря ми в 7:00 часа и се прибирам в 21:00 часа и се поддържам ангажирана с различни задачи, за да не се потопя в скръбта, която често ме навестява. Хиперактивността е защитна психологическа реакция – отпусна ли се дори за малко, просто рухвам и после не мога да се събера".

„Деа е много силна и носи много силни черти на баща си. Носим кръста си с вдигнати глави и не ни харесва съжалението на хората. Тя влага всичките си, все още детски, сили, за да не показва никаква емоция, а това й коства много усилия", обясни вдовицата за своята 15-годишна дъщеря и уточни, че тази година момичето е празнувало рождения си ден за първи път без баща.

„Емо беше човек с извънземно чувство за хумор, много е лесно да живееш с такъв човек. На никого животът не е лесен, проблемите ни поглъщат. Разведряваше всички с чувството си за хумор. Има хора, които влизат в едно помещение и го озаряват. Много е трудно да живееш, когато ти отнемат слънцето. Бяхме постигнали уникална хармония помежду си, за която съм благодарна", обясни Милена.

Стандарт Нюз припомня, че Емил Шарков бе прострелян при спецкация на полицията в Лясковец през март. Тогава стрелецът Петко Петков, барикадирал се в своя апартамент, го застреля и той почина на място. Други трима спецполицаи бяха ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай