Роксана Кирилова рисува с Иван Яхнаджиев за българската култура

Именно културата може да ни обедини в името на красотата и бъдещето на децата ни

Роксана Кирилова рисува с Иван Яхнаджиев за българската култура | StandartNews.com

Мисис България Роксана Кирилова се включи и инициатива в подкрепа на българската култура по покана на именития ни художник Иван Яхнаджиев.

Рокси и синът й Марк - ученик в Националния учебен комплекс по култура-Горна баня (Италиански лицей),станаха част от street performance на площад „Света Неделя“ в столицата.

Идеята на организаторите бе да покажат съпричастност към българската култура, да поставят  началото на една традиция на културни мероприятия на ул. Съборна, която заслужава да стане средище на културата и на бизнеса в същото време.

„За мен бе изключителна чест да се включа в това събитие. В днешния материален свят сякаш забравяме за потребностите на душата си, които може да ни даде само културата. Имам лични наблюдения как и какво се случва в културата на България, затова искам да дам своя принос нещата да се променят към по добро. Освен това всеки творец от различните сфери на изкуството да получи възможност за изява и да бъде оценен подобаващо - морално и финансово“. сподели Роксана Кирилова.

Тя е убедена, че именно културата може да ни обедини в името на красотата и бъдещето на децата ни.

Заедно с красавицата и нейния син в инициативата се включиха много популярни личности сред които актьорите Кирил Ефремов , Виктор Калев , Ненчо Илчев и Нели Петкова, рок групите „Тангра“ и Д2. Художникът Иван Яхнаджиев рисува със софиянци и техните деца. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай