Роко Бароко сдобри Адам и Ева

В шика, налаган от италианския класик, се преплитат най-екстравагантните акценти от гардероба на жените и мъжете

Роко Бароко сдобри Адам и Ева | StandartNews.com

Дантели, рок и принтове се преплитат в андрогинния шик, подписан от маестрото

Роко Бароко, един от последните живи класици на световната мода, сложи край на войната между Мъжа и Жената. Преди броени дни топдизайнерът очарова международната фешън гилдия със страхотната си колекция, изпълнена с андрогинен шик. По време на седмицата в Милано той представи предложенията си за есента и зимата, обединени от хармонията в естетиката на двата пола. Всъщност това е може би най-категоричната тенденция в стайлинга на 20 век, откакто великият Ив Сен Лоран създаде смокинга за дами. Съвсем естествено, флиртът между елегантността на Адам и Ева продължава с целия си блясък през 21 век - още по-впечатляващ, благодарение на високите технологии в текстила. Контрастите при Роко Бароко за настоящите сезони са наистина електризиращи, категорични са експертите. Ренесансът на визията "гарсон" е съчетан с уникалната съблазън на момичешките форми - истинска рокаджийска експлозия. Мъжките сака от стопроцентова вълна се носят върху ултраактуалните висококачествени дантели, брокат и жакард. Дуетът между консервативността /връхната дреха/ и изкушението /напиращата плът/ е неотразим. Особено между черното и сивото.

"Ризите са с ботониери и фишута. Екстравагантни тишърти се връзват с поли от тюл или с ламиниран ефект. Роко Бароко налага геометричния тартан - вълнен плат, който е изтъкан с ивици от различни цветове и обеми, които се пресичат под прав ъгъл. Това е любим десен на шотландците, който може да бъде комбиниран с рокли и ризи с флорални и хипи принтове. Пистолети и мотори проблясват върху клош ширини, а протъркани панталони се носят с лъскави и полупрозрачни шемизети", коментира експертът Анелия Петкова, която беше сред личните гости на маестрото.

Вечерните тоалети експлодират в одата за червения килим. Но внимание, фенки на луксозната провокация: шеметните цепки и футуристичните плисета на фееричните сатенирани рокли идеално си пасват с кубинки. Ако се пробвате с подобен аутфит, със сигурност ще завладеете публиката, светските хроники и мъжете - може и в обратен ред. Италианецът, разбира се, прави реверанс на Негово Величество Смокинга.

"Той е от малкото дизайнери, които във всяка следваща колекция остават верни на себе си и продължават с точните си послания за изисканост и предизвикателност. Този път ревюто беше закрито от Корона - нашумяла филмова звезда", споделя още Анелия Петкова. Тя разказва още, че в Милано бутиците са все така изумително зрелищни и пълни с жадни за зрелища и шопинг хора от цял свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай