Ранените полицаи в Лясковец са в добро състояние

Ранените полицаи в Лясковец са в добро състояние | StandartNews.com

Ранените при спецакция в Лясковец полицаи са в добро състояние. Тримата са настанени във ВМА, от където обясниха, че са с добри жизнени показатели и им е поставено антибиотично лечение.

 

Униформените имат тежки травми на крайниците в следствие на стрелбата. Днес медиците от болницата ще направят спешни реконструктивни операции, обясни един лекуващите ги лекари доц. д-р Николай Младенов пред бТВ.

 

„Аз ги транспортирах с екипа от Горна Оряховица, заедно с още двама колеги. Днешните операции ще приключат до 16 ч. Има отнемане на меки тъкани и кости. С цел да няма вторично замърсяване и инфекциозни усложнения се налага ранна хирургическа намеса. За щастие защитата, която са носили, не е позволила тежки наранявания в областта на гърдите и корема", каза още докторът.

 

При двама от полицаите има риск от ампутация на крайници. Един от тях има сериозно нараняване на предмишницата и счупвания на китката, съобщиха от бТВ.

 

Късно снощи близките и на тримата пострадали са ги посетили в болницата и им помогнали да се възстановят психически от първоначалния шок.

 

Петко Петков, който стреля по спецчастите, е с три огнестрелни рани. Вчера лекарите го оперираха и той все още се намира в реанимация. Медиците обясниха още, че състоянието му е стабилно.

 

За 24 часа е задържана майката на стрелеца. Жената най-вероятно ще отговаря за това, че в дома й е имало незаконно оръжие, сочи непотъврдената информация на бТВ. Вече е вдигната полицейската блокада около жилището на Петков в Лясковец.

 

Стандарт Нюз припомня, че в петък психично болният Петко Петков уби един полицай и рани трима в Лясковец, област Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай