Провериха 562 души в рамките на полицейска операция

Провериха 562 души в рамките на полицейска операция | StandartNews.com

562 души са проверените  в петък в София в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция.

Акцията е планирана от главния прокурор Сотир Цацаров и главния секретар на МВР Георги Костов, съобщава Нова телевизия. Тя е протекла на два етапа. По време на първия етап са проверявани хотели, хостели и други места за настаняване. При втория етап са реализирани проверки на заведения и търговски обекти в съответните райони. Посетени са общо 267 места.

В хода на проверките са съставени 13 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за движение по пътищата. Десет български граждани са отведени за установяване на самоличност. Трима чужденци без документи за самоличност също са отведени в полицията. Проверени са и 18 моторни превозни средства.

При проверките на заведения и търговски обекти служителите на НАП са съставили 2 акта за констатирани нарушения, 3 акта са съставени от Инспекцията по труда. Едно бистро е затворено от служителите на Българската агенция по безопасност на храните заради лоши санитарни условия. За всички обекти са съставени констативни протоколи. Специализираните операции ще продължат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай