Протест пред община Омуртаг

Протест пред община Омуртаг | StandartNews.com

Омуртаг. Протест пред община Омуртаг блокира общински служители. Близо трийсетина жители на града застанаха пред сградата рано тази сутрин и не допуснаха никой да влезе на работа близо час. Това съобщи „Дарик".

"Не искаме оставки. Искаме всички отговорни институции да се съберат заедно и дадат отговор за случващото се. Трябва виновните за проблема да понесат отговорността си", каза организаторът на протеста Петър Чечев, цитиран от бТВ. 

Протестиращите се разотидоха след като разговаряха с зам-.кмета на града Мехмед Ибрахимов.

Безводието в Омуртаг изнерви гражданите, които втора седмица нямат вода. В града е обявено бедствено положение, а хората са принудени да точат вода от водоноски. Много от гражданите се притесняват за хигиената на малките си деца и алармират, че скоро може да плъзне епидемия сред хората.

Във вторник вечерта бе пусната една чешма в града, но само за няколко часа. Това успяха да направят от областна управа в Търговище и ВиК дружеството. Хората обаче не са доволни и желаят да имат постоянно течаща вода.

Продължава транспортирането на вода с цистерни от Търговище до резервоарите на Омуртаг. Това съобщава зам.-управителя на ВиК-Търговище Георги Пашов. Целта е да се събере необходимия минимум и тази събота да бъде пусната вода по чешмите за няколко часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай