Прокуратурата в Австрия: Няма разследване срещу Пеевски

Прокуратурата в Австрия: Няма разследване срещу Пеевски | StandartNews.com

Виена. Прокуратурата в Австрия не разследва депутата от ДПС Делян Пеевски. Обвинителите във Виена не са отправяли искане за издирване и арест в България на Пеевски по жалба на Цветан Василев за заплаха за убийство, тъй като подобен случай не е постъпвал при тях. Това стана ясно след няколкочасова проверка в прокуратурата след обаждане от в. „Стандарт".

Разговаряхме на обяд с прокурорката във Виена Нина Бусек, която помоли да й изпратим имената на страните по случая и следобед тя отговори, че след направената проверка „при нас няма нищо".

„При нас няма никакво разследване за момента. Не сме получили нищо от полицията. Може би полицията работи по някаква жалба, но такава не е достигала до нас. Ние в прокуратурата нямаме нищо и не знаем нищо", посочи Бусек.

На въпрос на „Стандарт" дали в случай, че се отправи искане за задържане на лице в друга държава-членка на ЕС, в случая България, то подобно искане трябва да дойде от прокуратурата на съответната искаща страна, Бусек отговори утвърдително. „Да, точно така. Би трябвало да дойде от нас, от прокуратурата. Но при нас няма такъв случай", каза тя. И допълни, че не може да даде никаква информация повече, тъй като не разполага с такава, понеже няма постъпил подобен случай в прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай