3 тайни, за да запазите аромата на парфюма

Тези творения на изкуството изискват правилна грижа, а начините за нанасянето им също следват определени правила

3 тайни, за да запазите аромата на парфюма | StandartNews.com
  • Светът на красотата е неразривно свързан с парфюмерията – носенето на изтънчени и притегателни парфюми определено обуславя изискания и поддържан външен вид

Важно е, обаче, да споменем, че също както третираме любимата си козметика, същото следва да отдадем и на предпочитаните си парфюми. Тези уханни творения на изкуството безспорно заслужават щателна грижа и правилно съхранение, а начините за нанасянето им също следват определени правила.

За да сме максимално полезни, в днешната статия решихме да обърнем внимание именно на тези два въпроса: правилното съхранение и доброто нанасяне на парфюми по кожата значително ще увеличат времето, в което ще имате възможността да им се наслаждавате.

Откъде да започнем – заложете на висококачествени парфюми

Първата стъпка, която следва да предприемете, е да спрете избора си върху оригинални и висококачествени парфюми.

Така ще сте сигурни, че продуктът притежава всички качества, за да удовлетвори максимално клиентските ви очаквания. През последните години пазарът за парфюмерия се преизпълни с дубликати на известни ароматни марки, а подобрението на изработката им драстично затрудни различаването им от оригиналните артикули. Важно е, обаче, да се постараем максимално да се снабдим с маркова парфюмерия. Така ще притежаваме правилната и необходима отправна точка, за да насладим максимално на любимите си парфюми.

Съхранението на парфюми е от изключително значение за тяхната дълготрайност

След като вече сте се снабдили с оригинален парфюм, следващото, което трябва да направите, е да се поинтересувате в детайли как бихте могли да го съхранявате по максимално правилен начин.

Защо това е важно? Една от характеристиките, които особено много обичаме в любимите си парфюми, е тяхната дълготрайност. За да имаме възможността наистина максимално дълго да се наслаждаваме на уханието, е важно правилно да съхраняваме парфюма си – така в продължение на дълго време ще съумеем да запазим непокътнат молекулярния му строеж. За щастие съществуват няколко прости правила, които гарантирано обещават качество и завишена трайност:

  • Избягвайте да съхранявате парфюма си на място, изложено на пряка слънчева светлина;
  • Избягвайте да съхранявате ароматите си в помещение с повишена влажност на въздуха;
  • Отворете парфюма си едва тогава, когато решите да започнете неговата употреба;
  • Не пресипвайте съдържанието му от оригиналния флакон в друго шише – избягвайте максимално много директното излагане на кислород на есенцията;
  • Препоръчително е да държите благоуханията си по ниските рафтове, за да минимизирате възможността от падане и счупване;

Що се отнася до правилното нанасяне на парфюми, там също има няколко стъпки, които да следвате

Правилното нанасяне на онези парфюми, които са съумели да хванат вниманието ви, гарантира повече дълготрайност върху кожата. За щастие специалистите в областта на парфюмерията са разкрили тайните за носене на аромати.

Ако искате есенциите, които подбирате за ежедневието си, да се усещат върху кожата за максимално дълго време, то съсредоточете впръскването им върху пулсиращите места по тялото ви, както и върху онези, които генерират най-много топлина. Добри места са зоната зад ушите, ключиците, вътрешността на лактите, китките и свивките зад коленете.

Добра идея е и да впръскате от аромата в косата си – космените фоликули притежават добрата способност да задържат ароматите, а и топлината на скалпа ви ще помогне при разгръщането на парфюма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай