Плевнелиев дава орден на Гунди

Държавният глава Росен Плевнелиев се срещна с президента на Молдова Николае Тимофти

Плевнелиев дава орден на Гунди | StandartNews.com

Политическата криза е на път да бъде решена, обяви държавният глава

С посмъртен орден "Стара планина", първа степен, ще удостои в сряда президентът Росен Плевнелиев футболиста - символ на "Левски", Георги Аспарухов-Гунди. Държавният глава ще връчи още две такива отличия - на Ваня Гешева и Ивана Тодорова, за изключително големи заслуги в областта на спорта и по повод 100-годишнината от създаването на СК "Левски".

Стоян Хранов ще бъде награден с орден "Стара планина", втора степен. Медал "За заслуга" държавният глава ще връчи на Станка Златева, Юлия Боянова, Симеон Щерев, Петя Неделчева, Мария Михайлова, Йорданка Благоева, Петър Стойчев, Лазар Лазаров и Люсиен Велчев.

По-късно държавният глава ще бъде домакин в резиденция "Бояна" на вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. На нея са поканени да присъстват представители на всички традиционни вероизповедания у нас, както и целия политически елит, дипломати, хора на изкуството.

"Вярвам, че политическата криза в България е на път да бъде решена", каза Плевнелиев по време на съвместна пресконференция с молдовския си колега Николае Тимофти. "Ще сложа подписа си не само зад министър-председателя, но и зад всеки от членовете на служебното правителство. Единствената отговорност е на държавния глава", отбеляза държавният глава.

Андреана Атанасова номинирана за КРС

Президентът Росен Плевнелиев номинира Андреана Атанасова за член на Комисията за регулиране на съобщенията от квотата на държавния глава. Като изразява увереност, че номинацията ще намери необходимата обществена подкрепа, следващата седмица президентът ще издаде указ за назначаването на Атанасова за член на регулаторния орган. Номинацията е заради професионалната квалификация и богатия й над 17-годишен опит в сферата на телекомуникациите и европейските въпроси, придобити на отговорни постове в национални и международни институции, обясниха от "Дондуков" 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай