Планетите: Край на кризата през ноември

2020 е годината на ретроградностите

Планетите: Край на кризата през ноември | StandartNews.com

И добре да живееш, рано или късно ще усетиш удара на ретроградния Меркурий. Това важи с осморна сила тази година, сочена от астролозите като една от най-сложните, предвид факта, че всички планети ще бъдат ретроградни.

Преди да се опитаме, поне бегло, да разтълкуваме какво ни очаква в бъдеще, ще започнем от основите, а именно – въпроса, който вероятно мъчи всеки, който използва „ретроградния Меркурий“ само когато търси оправдание, в случай че не му върви, а именно „Какво всъщност означава терминът ретрограден?

Думата всъщност означава връщане назад. Реално планетите не се движат наобратно, но от земята изглежда, че е така поради елипсовидното им движение.

Най-често ретрограден е Меркурий Това е факт и тази година, когато планетата ще забави движението си, предизвиквайки тази зрителна измама три пъти. Това веднъж се случи вече – между 17 февруари и 10 март

Ако си водите дневник, вероятно сте забелязали, че в тези дни плановете за големи покупки не са минали гладко. Астролозите съветват още да не се започват нови проекти или да се сключват договори. Следва да се избягва закупуването на имоти и дори носители на информация, техника и транспортни средства.

Причината – Меркурий отговаря именно за комуникациите, пътуванията, търговията и бизнеса. Само след броени дни ще можете отново да сверите часовника си с това какво вещаят планетите и това, което реално ви се случва. Меркурий ще бъде ретрограден още от 18 юни до 12 юли, както и от 14 октомври до 3 ноември.

Именно в края на есенния месец ще приключи и целият този щур период, който планетите са ни подготвили за 2020 година и който по тъжно стечение на обстоятелствата съвпадна със световната пандемия от COVID-19. Тук е редно да се отбележи, че двете явления нямат видима корелация

Последен от своята бримка тази година ще ни отпусне Нептун. Планетата ще е ретроградна в продължение на цели пет месеца. Стартира на 23 юни и ще завърши чак ден преди да се сбогуваме с ноември.

Тук границата между реалността и фантазиите се размива. Планетата всъщност ни носи възможност да изпълним най-смелите си мечти.

От нас обаче зависи ясно да съзнаваме къде е гореспоменатата граница и да поставим целите си в графата на реалистичните желания. В противен случай провалът ни е в кърпа вързан.

Да се върнем към предстоящите дни! За да е още по-динамична ситуацията – освен че скоро очакваме ретроградни да са Меркурий и Нептун, до 25 юни такава е и Венера. Тя е под знака на Близнаците.

Много често в този период се връщаме в миналото – срещаме се с хора от него или се връщаме към стари емоции, които очевидно не сме преживели. В случай че си мислите, че ретроградният Меркурий не е достатъчен, то и Венера „съветва“ да не бързаме с необмислени големи покупки.

Препоръчва се още и да не се сключва брак, както и да се избягват всякакви кардинални решения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай