Петко Ковачев дезинформира обществото по случая „Карадере“

Петко Ковачев дезинформира обществото по случая „Карадере“ | StandartNews.com

София. Корпоративна търговска банка АД категорично възразява срещу опитите на съпредседателя на политическа партия „Зелените" Петко Ковачев да внушава свързаност на инвеститора в проекта за строителство на хотелски комплекс в местността Карадере - фирма „Мадара Юръп", с КТБ АД.

Според изказване на Петко Ковачев, цитирано на сайта на bTV, „фирмата е свързана с КТБ чрез един от бившите си изпълнителни директори". От статия в сайта mediapool.bg става ясно, че като „свързващ елемент" се посочва лицето Людмил Гачев, който е бил член на Съвета на директорите на Корпоративна търговска банка АД в периода 1993-1995 г.

Подчертаваме, че настоящият екип от директори и мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев поемат управлението и надзора на банката през 2000 г. и нямат нищо общо нито с управлението, нито със собствеността на КТБ АД в предишни периоди.

За всички активни граждани, които се интересуват от казуса с проекта за строителство в местността Карадере, и за Петко Ковачев, който по наше мнение като лидер на зелена партия би следвало да проявява повече отговорност към обществото, а не да го дезинформира, обръщаме внимание върху следната официална, публично достъпна информация:

В момента Людмил Гачев е съветник на австрийската „Хипоинвестмънтбанк". „Хипоинвестмънтбанк" и „Алфа финанс холдинг" на Иво Прокопиев кандидатстваха през 2008 г. за банков лизенз, но БНБ им отказа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай