Палатките на плажа остават, за тях ще има регламент

Палатките на плажа остават, за тях ще има регламент | StandartNews.com

Палатките и караваните на плажа остават, но ще се търси регламент за тях. Депутатите от регионалната комисия към парламента ще сътрудничат на Министерството на туризма за правила за къмпингуване. Ирена Коцева от ГЕРБ обясни за Нова телевизия, че със законодателните промени, които предизвикаха протести на феновете на къмпингуването, депутатите са искали да спрат боклуците по плажовете и опасностите от пожари.

"Всеки има свободното право да решава къде да почива", обяви Коцева. Тя е останала доволна от това, че еколозите са подали ръка на властта, за да търсят заедно правила за къмпингуването и опазването на природата.
"От ГЕРБ винаги сме демонстрирали, че имаме сетивата да чуваме. Ще се връщаме на текстовете до тогава, докато с обществото и депутатите сме на едно мнение", обеща Коцева.

"Собствената ми дъщеря понякога къмпингува", призна пък лидерът на парламентарната група на Рефрматорския блок Найден Зеленогорски. Той също е на мнение, че трябва да има някакви регулации и правила за свободното плажуване. "Ние имахме идея за отлагане, но технологически е доста трудно да отложиш текст от закон, който вече е в сила. Трябва да се създаде обаче регламент от Министерството на туризма, РБ вероятно ще внесем предложения още утре", съобщи Зеленогорски. Той обеща, че темата няма да бъде заметена под килима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай